Veel gestelde vragen

mei 2020 | tips & inspiratie

Veel gestelde vragen over schaduwfoto
Je laat je overleden kindje natuurlijk niet zomaar tekenen. Dit is een bijzondere maar ook emotionele reis. Ik kan me goed voorstellen dat je vragen hebt. Hoe werkt dit? Waar moet ik starten? Wat is er mogelijk? Op deze pagina beantwoord ik een aantal van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, neem gerust contact op.

Mag ik zelf bepalen hoe mijn Schaduw eruit komt te zien? Jazeker! Elke Schaduw teken ik helemaal vanuit het niets, aangepast aan jouw wensen. Nadat de Schaduw klaar is krijg jij ook nog de mogelijkheid om wat aanpassingen te maken. Bijvoorbeeld iets kleiner of breder.

Ik heb geen idee hoe mijn kindje er uit moet zien. Dat is helemaal niet erg. Tijdens een uitgebreid telefoongesprek bespreken we dit rustig tot de eerste ideeën ontstaan. Ook krijg je vooraf een vragenlijst waarbij elk aspect van je kindje word besproken.

Ons kindje is overleden bij/voor de geboorte, kan ik dan ook een Schaduw laten maken? Jazeker, meest gebruikelijk is dat je kindje mee groeit met je gezin. Stel dat je kindje 6 jaar geleden is overleden bij of voor de geboorte, dan tekenen ik bij jouw foto een jongetje van 6 jaar.

Is het ook mogelijk om een volwassen Schaduw te laten maken? Jazeker, elke leeftijd is mogelijk. Blog over een gezin met een volwassen Schaduw.

Ik wil een volwassen Schaduw laten maken, maar alle foto’s die ik heb zijn al jaren oud. Dit is geen enkel probleem. We nemen belangrijke kenmerken uit de oudere foto zoals het haar, de vorm van de oren en de lichaamsbouw mee in het tekentraject. Dit samen met de lichaamsbouw van diegene die op de foto staan vormt de basis voor de Schaduw

Veel gestelde vragen

mei 2020 | tips & inspiratie

Hoe gaat het in zijn werk bij tweelingen of meerdere overleden kindjes op één foto? Deze blog gaat over de werkwijze en het kostenplaatje wanneer je meer dan één kindje moet missen.
Ze zullen op elkaar lijken maar ook hun eigen karakter hebben. Het verschil zit in de kleine details. Denk aan het haar dat iets anders valt, de manier van lopen enz. Qua kleding en karakter kunnen ze heel dichtbij elkaar liggen of juist verschillend zoals stoer en lief. Hetzelfde, maar toch anders, niet een kopie.

Onze zoon of dochter had een favoriete knuffel mag deze er ook bij? Jazeker! Persoonlijke details zijn juist heel mooi. Bekijk anders eens deze blog over een geschetste jongen met knuffel konijn. Hetzelfde konijnen knuffeltje maar dan bij een meisje als silhouet.

Zou mijn Schaduw ook iets donkerder mogen? Jazeker, dat kan! Het hangt ook een beetje af van de locatie. Soms komt iets donkerder of iets lichter mooier tot zijn recht. Het is zelfs mogelijk om jouw Schaduw iets bruiner te maken, bekijk een voorbeeld geen grijze Schaduw maar in een aardetint passend bij de stijl en sfeer van jullie foto.

Hoe gaat het in zijn werk bij tweelingen of meerdere overleden kindjes op één foto? Deze blog gaat over de werkwijze en het kostenplaatje wanneer je meer dan één kindje moet missen.
Ze zullen op elkaar lijken maar ook hun eigen karakter hebben. Het verschil zit in de kleine details. Denk aan het haar dat iets anders valt, de manier van lopen enz. Qua kleding en karakter kunnen ze heel dichtbij elkaar liggen of juist verschillend zoals stoer en lief. Hetzelfde, maar toch anders, niet een kopie.

Onze zoon of dochter had een favoriete knuffel mag deze er ook bij? Jazeker! Heel mooi juist zulke persoonlijke details. Bekijk anders eens deze blog over een geschetste jongen met knuffel konijn. Hetzelfde konijnen knuffeltje maar dan bij een meisje als silhouet.

Zou mijn Schaduw ook iets donkerder mogen? Jazeker, dat kan! Het hangt ook een beetje af van de locatie. Soms komt iets donkerder of iets lichter mooier tot zijn recht. Het is zelfs mogelijk om jouw Schaduw ietsjes bruiner te maken, bekijk een voorbeeld geen grijze Schaduw maar in een aardetint passend bij de stijl en sfeer van jullie foto.

Ik twijfel tussen een Schaduw, schets of silhouet. In deze blog zie je hier duidelijk alle verschillen. Vooraf bespreken we uitgebreid je wensen en komen jouw wensen duidelijk naar voren. Twijfel je alsnog tussen twee verschillende uitvoeringen, dan kunnen we hier tijdens de fotoshoot rekening mee houden én steeds meer gezinnen kiezen voor meerdere Schaduwen dus kiezen hoeft niet altijd. Dit gezin koos voor drie Schaduwfoto’s én een sihouet. 

Ik wil een Schaduw laten maken maar heb nog geen geschikte foto. Naast Kunstenaar van Schaduwfoto ben ik ook Fotograaf. Ik werk in de regio Midden- en West-Nederland. Het portfolio van Schaduwfoto staat vol met prachtige voorbeelden met door mij gemaakte foto’s. Is regio Midden- en West-Nederland voor jou te ver rijden? Klik dan hier voor een landkaart van Nederland gevuld met getalenteerde collega’s waar ik graag mee samen werk.

Ik heb al een foto, kan jij hierop ook een Schaduw tekenen? Misschien wel, stuur de foto(s) gerust op per mail om ze te laten beoordelen.

Komt onze Schaduwfoto zomaar online? Nooit zomaar, daar is toestemming voor nodig. Dit gebeurt alleen in overleg met jullie, dit kan zijn met of zonder jullie persoonlijke verhaal erbij. Waar jullie je fijn bij voelen.

Kan je een indicatie geven van de kosten? Jazeker, ik werk met vaste prijzen, de prijzen zijn dan ook vooraf duidelijk. Prijzen voor het tekenen van jullie persoonlijke Schaduw. Het is ook mogelijk om via mij een fotoshoot te boeken, dit is niet verplicht hier lees je meer over de verschillende pakketten fotoshoots.

Hoe gaat zo’n traject van start? Als eerste neem je contact op met Dasja. Tijdens een ontspannen telefoongesprek leren we elkaar kennen, leer ik jouw wensen en ideeën beter kennen en jij leert Schaduwfoto beter kennen. Tijdens dit telefoongesprek leg ik je ook uit hoe eventuele verder stappen genomen kunnen worden, met als einddoel een prachtige Schaduwfoto waarbij de lege plek op jouw gezinsfoto gevuld is.

Heb je nog meer vragen, neem gerust contact op!
Lieve groet, Dasja