Gwendolyn Pieters: Zeeland

juni 2023 | tips & inspiratie

Woon jij in Zeeland of kom jij er graag op vakantie? Samen met je gezin of familie op de foto op het strand of tussen de Zeeuwse duinen, spelen met het zand, zie je het al voor je?

In Zeeland woont en werkt een getalenteerde fotograaf welke al jaren aangesloten is bij Schaduwfoto en vandaag is het tijd om haar in het zonnetje te zetten. Ik heb het over niemand minder dan Gwendolyn Pieters. Gwendolyn werkt echt op gevoel, ze kijkt, ze luistert, ze is een mensen mens en dat maakt haar perfect voor Schaduwfoto. Vooraf aan een fotoshoot hebben Gwendolyn en ik regelmatig contact om jouw wensen en ideeën goed op elkaar af te stemmen.

Na de fotoshoot stuurt Gwendolyn de fotogalerij naar mij toe zodat ik met jou kan bespreken welke foto het meest geschikt is voor jouw persoonlijke schaduw, schets of silhouet. Gwendolyn levert de gekozen foto(s) aan en ik Dasja kan beginnen met tekenen. De Schaduw teken ik in de foto zelf zodat jouw overleden dierbare helemaal aansluit op de gemaakte foto.

Dit is wat ze noemen een prachtige samenwerking. Heb je een vraag aan Gwendolyn (zie foto) of aan mij, neem gerust contact op.

Gwendolyn Pieters: Zeeland

juni 2023 | tips & inspiratie

Wonen jullie in Zeeland of gaan jullie er op vakantie dan is Gwendolyn jouw fotograaf!

Schaduwfoto-altijd-dichtbij-in-de-regio-Zeeland-door-Gwendolyn-Pieters
Zeeland in het zonnetje Schaduwfoto-altijd-dichtbij-in-de-regio-Zeeland-door-Gwendolyn-Pieters

“Tijdens een weekendje weg met de hele familie hebben we een fotoreportage laten maken op het strand door Gwendolyn Pieters. Eén van deze foto’s heb ik vervolgens laten bewerken door Dasja, met als resultaat een gezinsfoto compleet met Dorus*. Deze schaduwfoto stond al een tijdje op mijn wensenlijstje en ik ben zo ontzettend blij met het resultaat.

Het maken van de foto’s verliep heel natuurlijk. Gwendolyn voelde erg vertrouwd en er was een ongedwongen sfeer. Nadat wij de foto’s van Gwendolyn ontvangen hebben, hebben Dasja en ik over de mail en telefonisch contact gehad over de schaduw van Dorus. We wilden graag dat hij een korte broek met blote benen zou hebben, blote armen en dat hij mijn hand vast zou houden. We hebben gekozen voor een ‘lopende’ foto vanwege de symboliek, omdat Dorus altijd met ons mee loopt in het leven, waar wij ook gaan. Bij het eerste ontwerp, vonden wij het kapsel van Dorus niet passend. We wilden wat langer, voller haar en hebben een foto meegestuurd van een kapsel. Dasja heeft dit uitstekend aangepast en het tweede ontwerp was perfect.

We waren echt overdonderd door het schitterende resultaat van de Schaduwfoto. Dit is zoals het had moeten zijn. De foto hangt bij ons groot op canvas in de woonkamer en ik kijk er elke dag naar met een mengeling van groot geluk en een vleugje verdriet. Het is mooi zoals het is, maar zo had het niet moeten zijn. Incompleet compleet.”

Liefs Sandra

“Bij het zien van Dasja haar werk kreeg ik gelijk kippenvel en dacht: dit wil ik ook graag. Dit is een kans om toch een keer mijn hele gezin op de foto te hebben. Ik nam contact op met Dasja en gaf aan dat ik heel graag een silhouet foto zou willen, omdat het dan net lijkt of wij er allemaal op zouden staan.

Zelf wonen wij in Zeeland en de rit naar Dasja zou te ver zijn, gelukkig heeft zij in veel regio’s fotografen waar ze mee samenwerkt. Voor Zeeland is dit Gwendolyn Pieters. In overleg met Dasja en Gwendolyn werd van tevoren besproken wat voor foto’s we zouden willen.

Ik was best zenuwachtig, zag er wat tegenop omdat ik het liefst had gehad dat Lily en Mike er gewoon echt bij waren geweest. Gwendolyn begreep het soort verdriet en gevoel wat wij hadden en we voelden ons allemaal snel op ons gemak bij haar. Ze maakte ook wat foto’s van mij en mijn man samen en met de jongens erbij.

Aan de hand van de foto’s en na overleg is Dasja de schaduwen van Lily en Mike gaan tekenen, wij hadden hiervoor al meerdere malen contact over gehad. Dat contact vooraf is erg fijn en ik voelde dat Dasja Lily en Mike echt zo zou tekenen zoals ze waren en zoals wij het wilden, ze tekent ze met gevoel en liefde…”

Lees hier Sanne haar reactie bij het zien van het eindresultaat en haar persoonlijke verhaal.

Schaduwfoto-altijd-dichtbij-in-de-regio-Zeeland-door-Gwendolyn-Pieters
Zeeland in het zonnetje Schaduwfoto-altijd-dichtbij-in-de-regio-Zeeland-door-Gwendolyn-Pieters
Schaduwfoto-altijd-dichtbij-in-de-regio-Zeeland-door-Gwendolyn-Pieters
Zeeland in het zonnetje Schaduwfoto-altijd-dichtbij-in-de-regio-Zeeland-door-Gwendolyn-Pieters

“Bij het zien van Dasja haar werk kreeg ik gelijk kippenvel en dacht: dit wil ik ook graag. Dit is een kans om toch een keer mijn hele gezin op de foto te hebben. Ik nam contact op met Dasja en gaf aan dat ik heel graag een silhouet foto zou willen, omdat het dan net lijkt of wij er allemaal op zouden staan.

Zelf wonen wij in Zeeland en de rit naar Dasja zou te ver zijn, gelukkig heeft zij in veel regio’s fotografen waar ze mee samenwerkt. Voor Zeeland is dit Gwendolyn Pieters. In overleg met Dasja en Gwendolyn werd van tevoren besproken wat voor foto’s we zouden willen.

Ik was best zenuwachtig, zag er wat tegenop omdat ik het liefst had gehad dat Lily en Mike er gewoon echt bij waren geweest. Gwendolyn begreep het soort verdriet en gevoel wat wij hadden en we voelden ons allemaal snel op ons gemak bij haar. Ze maakte ook wat foto’s van mij en mijn man samen en met de jongens erbij.

Aan de hand van de foto’s en na overleg is Dasja de schaduwen van Lily en Mike gaan tekenen, wij hadden hiervoor al meerdere malen contact over gehad. Dat contact vooraf is erg fijn en ik voelde dat Dasja Lily en Mike echt zo zou tekenen zoals ze waren en zoals wij het wilden, ze tekent ze met gevoel en liefde…”

Lees hier Sanne haar reactie bij het zien van het eindresultaat en haar persoonlijke verhaal.

Schaduwfoto in samenwerking met Gwendolyn Pieters uit Zeeland overleden zoontje getekend door Dasja Dijkstra fotoreportage aan de Zeeuwse kust
Schaduwfoto in samenwerking met Gwendolyn Pieters uit Zeeland overleden zoontje getekend door Dasja Dijkstra fotohoot aan de Zeeuwse kust

“Voor mijn werk als uitvaartverzorger houd ik mezelf graag op de hoogte van alle mogelijkheden om te herinneren en herdenken.

Zo had ik al een poosje geleden iets voorbij zien komen van Schaduwfoto, maar op dat moment heb ik er niets mee gedaan. Tot ik op de Instagram pagina van Gwendolyn zag dat zij ook foto’s maakt waar een Schaduw ingetekend kan worden. Aangezien ik via mijn werk Gwendolyn ken voelde dit wel vertrouwd en leek me dit de kans om zo’n mooie foto van mijn gezin te laten maken.

We hebben een heerlijke middag op het strand gehad en zelfs mijn super puber heeft ze heel mooi op de foto kunnen zetten.

De sfeer die de foto’s laten stralen, het plezier wat we hebben, is ook in de Schaduw heel mooi terug te zien. Teun* is tijdens de zwangerschap overleden maar in mijn hart altijd met ons meegegroeid.

Het is nu bijna 9 jaar geleden dat hij werd geboren en ik heb met dit verdriet leren leven, we hebben het heel fijn nu. Voor mij was het dan ook belangrijk om een foto van mijn complete gezin te hebben waarop het kindje wat altijd gemist zal worden zichtbaar is, maar ook hoe fijn we het hebben. Hierin hebben Gwendolyn en Dasja elkaar heel goed gevonden.”

Lieve groet, Dorien

Meer beelden van de samenwerking tussen Gwendolyn en Schaduwfoto