Schaduwbuik

september 2021 | schaduw, vlinders

Deze blog is kwetsbaar en heftig maar vol liefde.
Hoi, mijn naam is Amanda en dit is mijn geboorteverhaal:

Mijn zoontje Deejay* was eigenlijk helemaal gezond. Maar door vele bloedingen en een poliep tijdens de zwangerschap braken mijn vliezen al met 19 weken. Omdat al het vruchtwater weg was kon Deejay* niet meer goed bewegen, niet verder ontwikkelen en was de kans op infectie zeer groot. Het zag er niet goed uit voor ons.

Later die week sloeg het noodlot toe, ik kreeg een infectie die mij erg ziek maakte. Mijn gezicht, handen en benen werden blauw van kleur, ik had beginnende sepsis. De artsen moesten meteen ingrijpen, precies op de dag dat ik 20 weken zwanger was. 

De bevalling was heel heftig, omdat ik zo ziek was en omdat ik wist dat Deejay* de bevalling nooit zou kunnen overleven, hiervoor was hij nog veel te klein, zijn hartje kon een bevalling nog niet aan. Tijdens het bevallen is zijn hartje gestopt met kloppen en is hij overleden.

Gelukkig heb ik hem nog in mijn armen kunnen houden.
Wat was het al een mooi mannetje. Echt al een mensje met haartjes,
nageltjes, vingertjes en teentjes.

De weken na de bevalling waren voor mijzelf heel zwaar, niet alleen fysiek maar mentaal nog erger. Ik bleef met verschillende vragen zitten en kon het allemaal niet goed kwijt. Ik wilde zo graag iets doen, iets hebben wat mij aan hem doet denken en herinneren.

Schaduwbuik

september 2021 | schaduw, vlinders

Toen kwam de gouden tip van een vrouw die ongeveer hetzelfde meegemaakt heeft. Zij liet mij een Schaduwfoto zien. Tot die dag had ik nog nooit van Schaduwfoto’s gehoord. Maar wat vond ik die foto van haar bijzonder en zo mooi!

Zo kwam ik dus via via bij Dasja uit. Wat een fijn telefoongesprek hebben wij gehad over de mogelijkheden die er waren. Het voelde heel fijn en ik voelde mij ook begrepen.

Tijdens de fotoshoot zou ik normaal gesproken nog zwanger geweest zijn. Dasja legde het idee aan mij voor om een Schaduwbuik te maken. Dit was voor haar ook nieuw en hoe dit uit zou pakken wisten we beide nog niet. Samen besloten we deze bijzonder stap te zetten.

Toen kwam daar het moment van de fotoshoot. Ergens ook wel heel spannend en confronterend maar toch ook voelde het zo goed om dit te doen. Dasja heeft de Schaduwbuik onwijs mooi en respectvol weten te maken! Zie de resultaten maar eens!

Voor mij zijn deze Schaduwfoto en Schaduwbuik zo bijzonder en staan ze bij mijn gedenkplekje voor Deejay* die op 1 augustus van dit jaar eigenlijk pas geboren had moeten worden.

Dankjewel voor deze bijzondere en zo fijne ervaring! Hierdoor heb ik ook weer een stukje verwerking kunnen doen!

Groetjes Amanda

Behoefte aan een luisterend oor of wil je gewoon even sparren? Neem gerust contact op. Lieve groet, Dasja