Eindelijk compleet

oktober 2020 | schaduw

In de nazomer van 2020 mocht ik Harald en Wendy op de foto zetten in Nationaal Park De Biesbosch. Omdat dit voor mij best een eindje rijden is kom ik daar niet zo vaak. Maar de emotionele band die Harald en Wendy met deze locatie hebben maakte dat de fotoshoot daar plaatsvond.

In dit prachtige park komen zij regelmatig als gezin, beleven zij hun avonturen en zijn ze helemaal in hun element. Bijzonder mooi om te zien.

Als ik als fotograaf dan ook nog getrakteerd wordt op een stralend zonnetje dan voel ik me net als Vincent van Gogh. Schilderen met licht en beelden maken zoals mijn hart het ziet.

Dank je wel Harald en Wendy voor jullie vertrouwen en dat ik een deel van jullie verhaal hieronder mag delen.

Lieve groet, Dasja

Eindelijk compleet

oktober 2020 | schaduw

Voor mij een teken dat zij dit werk vanuit haar hart doet!

Klassiek autisme

Onze Tim is een heerlijk vrolijk ventje, met klassiek autisme. Op de foto gaan en netjes in de lens kijken? Vergeet het maar! Tim doet zijn eigen ding. Als fotografe moet je daar flexibel mee omgaan.

Dasja pakte mijn vooraf besproken instructies supergoed op en dit zorgde dan ook voor een ontspannen sfeer op de dag van de fotoshoot. Resultaat; een blije Tim die zich goed liet leiden door de verschillende settings en poses, en daardoor kregen we als eindresultaat een ruime keuze uit mooie foto’s.

Toen Dasja klaar was met onze eerste Schaduwfoto, belde ze ons op. Zo lief hoe Dasja mij belde, zelf ook geëmotioneerd over het eindresultaat. Voor mij een teken dat zij dit werk vanuit haar hart doet, met precies de juiste inleving en emotie. Dank je wel daarvoor Dasja! Ook de andere Schaduwfoto’s hebben ons diep geraakt en mijn ouders die hadden bij het zien van onze Schaduwfoto ook een aantal tissues nodig. 

Super ook hoe je telkens feedback vraagt op de foto’s, en op het fotoboek. Niets is te gek en alles is bespreekbaar. En je bent een prof in fotobewerking! We kijken uit naar het fotoboek! 

Liefs, Harald Wendy Thijs* en Tim

Klassiek autisme

Onze Tim is een heerlijk vrolijk ventje, met klassiek autisme. Op de foto gaan en netjes in de lens kijken? Vergeet het maar! Tim doet zijn eigen ding. Als fotografe moet je daar flexibel mee omgaan.

Dasja pakte mijn vooraf besproken instructies supergoed op en dit zorgde dan ook voor een ontspannen sfeer op de dag van de fotoshoot. Resultaat; een blije Tim die zich goed liet leiden door de verschillende settings en poses, en daardoor kregen we als eindresultaat een ruime keuze uit mooie foto’s.

Toen Dasja klaar was met onze eerste Schaduwfoto, belde ze ons op. Zo lief hoe Dasja mij belde, zelf ook geëmotioneerd over het eindresultaat. Voor mij een teken dat zij dit werk vanuit haar hart doet, met precies de juiste inleving en emotie. Dank je wel daarvoor Dasja!Ook de andere Schaduwfoto’s hebben ons diep geraakt en mijn ouders die hadden bij het zien van onze Schaduwfoto ook een aantal tissues nodig.

Super ook hoe je telkens feedback vraagt op de foto’s, en op het fotoboek. Niets is te gek en alles is bespreekbaar. En je bent een prof in fotobewerking! We kijken uit naar het fotoboek! 

Liefs, Harald Wendy Thijs* en Tim

   Eindelijk compleet!

In januari 2012 werd ons oudste zoontje Thijs* in stilte geboren. In 2014 mochten wij opnieuw papa en mama worden van een zoontje, Tim.

Via een lotgenootje, een mama die ook een kindje mist, zag ik op social media een prachtige foto voorbij komen van hun gezin met daarbij de schaduw van hun overleden dochter. Wat prachtig, het raakte me enorm! Ik wist gelijk dat ik ooit ook zo’n foto wilde laten maken, en vanaf dat moment ben ik Dasja gaan volgen op social media.

Het is voor ons altijd een confronterend moment om ‘als gezin’ op de foto te gaan, want daarbij mist er altijd eentje. Altijd incompleet! We vinden het prachtig om Thijs*, al is het in schaduw en niet ‘in het echt’, op de foto verwezenlijkt te zien. Om ons als volledig gezin op foto te zien, is prachtig, ontroerend, mooi en verdrietig tegelijk, zo veel emotie op één foto!

En… het is vooral een lang gekoesterde wens die in vervulling is gegaan. Eindelijk compleet!

Wat een bijzonder moment, laat die tissuebox maar staan!