Schaduw vlinders

mei 2020 | vlinders

‘Je hart zo dichtbij, maar het klopt niet!’
Speciaal voor alle moeders (en vaders) die hun kindje(s) maar heel kort hebben gedragen.

Vanaf de eerste minuut dat je zwanger bent, ben je moeder in hart en nieren! Niet zomaar, niet een klein beetje, nee je bent het, moeder! Voor de buitenwereld zijn de eerste weken allemaal nog moeilijk te bevatten, vaak zien zij nog niets en meestal weten zij er nog niets vanaf. Maar in jou gebeurt een hoop, in je lichaam, in je hoofd. Nog belangrijker in je hart, je maakt een plekje vrij voor jouw kindje.

Helaas gaat het in deze korte intense periode vaak mis. Familie en vrienden heb je het nog niet eens vertelt en dan ben je jouw kindje al verloren. Maar het plekje wat jij vrijgemaakt hebt in jouw hart, dat plekje, daar zit nu een leegte. Ga je het dan nog vertellen? Wat zullen ze dan zeggen? Vaak blijft dit verdriet verborgen.

Hoe klein dit schepseltje ook was, in je hart en in alles wat je doet, hoort dit kleine schepseltje er al bij. Elke porie in je lijf schreeuwt IK BEN MAMA maar niemand die het ziet.
💛
Herken jij dit gevoel?
Laat jouw gezinsfoto dan compleet maken met vlinder(s). Wanneer je bij Dasja van Das’ Knuss op de foto gaat dan mag je op de door jou gekozen digitale bestanden kosteloos(!) vlinder(s) laten plaatsen. Wil je hierover meer weten? Neem dan contact op.

Lieve groet, Dasja

[Blog maart 2019]
Gezin met negen vlinderkindjes

Alle vlinders in deze blog zijn ook een Schaduwkindjes, deze vind je in mijn portfolio of samen met hun ontroerende verhaal in een blog.

Schaduw vlinders

mei 2020 | vlinders