je Hart zo dichtbij…

maart 2019 | kindje(s) als symbool

‘Je hart zo dichtbij, maar het klopt niet!’
Speciaal voor alle moeders (en vaders) die hun kindje(s) maar heel kort hebben gedragen.

Psalm 139:15 ‘Toen ik in het verborgene gemaakt werd, kunstzinnig geweven in de schoot van de aarde, was mijn wezen voor u geen geheim. Uw ogen zagen mijn vormeloos begin.’

💛
 Vanaf de eerste minuut dat je zwanger bent, ben je moeder in hart en nieren! Niet zomaar, niet een klein beetje, nee je bent het, moeder! Voor de buitenwereld zijn de eerste weken allemaal nog moeilijk te bevatten, vaak zien ze nog niets, meestal weten ze het ook niet. Maar in jou gebeurt er een hoop, in je lichaam, in je hoofd. Nog belangrijker in je hart, je maakt een plekje vrij in jouw hart.

In deze korte maar intense periode gaat het helaas ook het vaak mis. Meestal heb je het nog niet eens vertelt aan familie en vrienden en dan ben je jouw kindje al verloren. Maar het plekje wat jij vrijgemaakt had in jouw hart, dat plekje, daar zit nu een leegte. Ga je het dan nog vertellen? Wat zullen ze dan zeggen? Vaak blijft dit verdriet verborgen.

Hoe klein dit schepseltje ook was, in je hart en in alles wat je doet, hoort het er al bij. Elke porie in je lijf schreeuwt IK BEN MAMA maar niemand ziet het.

💛
Wanneer je jouw kindje zo snel verliest weet je vaak nog niet of je in verwachting was van een jongen of een meisje. Een Schaduwfoto (tekening of schets van jouw kindje) laten maken is in dit stadium dan ook niet haalbaar. Het feit dat ik deze ouders niet kon helpen in het verwerken van hun verdriet, knaagde aan mij. Door het gezin voor het oog compleet te maken met vlinders (of een ander symbool wat bij jullie past) kan ik deze ouders toch een beetje helpen hun verdriet een plek te geven.

💛
Zo mocht ik een paar weken geleden Harold en Jolanda op de foto zetten. Het verhaal van Harold en Jolanda is triest, heel triest. Naast de trotse ouders van drie prachtige kinderen hebben ze ook negen kindjes in de hemel. Dank je wel Harold en Jolanda voor jullie vertrouwen en dat ik jullie prachtige gezin voor het oog compleet mocht maken met negen liefdevolle vlinders.
Lieve groet, Dasja

💛
Wil jij ook zo’n liefdevolle gezinsfoto laten maken met jullie kindje(s) als symbool erbij (vlinder, ster, bloem, hartje)? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Fotosessie door Das’ Knuss Fotografie

je Hart zo dichtbij…

maart 2019 | kindje(s) als symbool

Flyer Schaduwfoto

Na vele verzoeken is het eindelijk zo ver. Er is een flyer van Schaduwfoto. Kort en bondige informatie met prachtige voorbeelden. Wil je mijn werk laten zien aan een vriend of een vriendin maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het geven van deze flyer een...

Lees meer

Mijn trouwfoto compleet

Mijn trouwdag tóch compleet  Wanneer je gaat trouwen zijn er altijd een aantal mensen die je niet kunt missen. Een van deze mensen is je vader, de man die er altijd voor je was bij pijn of verdriet en wanneer je wijze raad nodig had. De man die op je trouwdag tegen je...

Lees meer

Schaduwfoto of schets?

Schaduwfoto of schets? Toen mijn vader afgelopen najaar een oud schetsboek van mijn opa aan mij gaf begon mijn creatieve brein te draaien. Nadat ik gefascineerd het hele boek had doorgekeken wist ik het, het is tijd voor iets nieuws. Niet in plaats van, niet beter...

Lees meer

Pin It on Pinterest