je Hart zo dichtbij…

maart 2019 | kindje(s) als symbool

‘Je hart zo dichtbij, maar het klopt niet!’
Speciaal voor alle moeders (en vaders) die hun kindje(s) maar heel kort hebben gedragen.

Psalm 139:15 ‘Toen ik in het verborgene gemaakt werd, kunstzinnig geweven in de schoot van de aarde, was mijn wezen voor u geen geheim. Uw ogen zagen mijn vormeloos begin.’

💛
 Vanaf de eerste minuut dat je zwanger bent, ben je moeder in hart en nieren! Niet zomaar, niet een klein beetje, nee je bent het, moeder! Voor de buitenwereld zijn de eerste weken allemaal nog moeilijk te bevatten, vaak zien ze nog niets, meestal weten ze het ook niet. Maar in jou gebeurt er een hoop, in je lichaam, in je hoofd. Nog belangrijker in je hart, je maakt een plekje vrij in jouw hart.

In deze korte maar intense periode gaat het helaas ook het vaak mis. Meestal heb je het nog niet eens vertelt aan familie en vrienden en dan ben je jouw kindje al verloren. Maar het plekje wat jij vrijgemaakt had in jouw hart, dat plekje, daar zit nu een leegte. Ga je het dan nog vertellen? Wat zullen ze dan zeggen? Vaak blijft dit verdriet verborgen.

Hoe klein dit schepseltje ook was, in je hart en in alles wat je doet, hoort het er al bij. Elke porie in je lijf schreeuwt IK BEN MAMA maar niemand ziet het.

💛
Wanneer je jouw kindje zo snel verliest weet je vaak nog niet of je in verwachting was van een jongen of een meisje. Een Schaduwfoto (tekening of schets van jouw kindje) laten maken is in dit stadium dan ook niet haalbaar. Het feit dat ik deze ouders niet kon helpen in het verwerken van hun verdriet, knaagde aan mij. Door het gezin voor het oog compleet te maken met vlinders (of een ander symbool wat bij jullie past) kan ik deze ouders toch een beetje helpen hun verdriet een plek te geven.

💛
Zo mocht ik een paar weken geleden Harold en Jolanda op de foto zetten. Het verhaal van Harold en Jolanda is triest, heel triest. Naast de trotse ouders van drie prachtige kinderen hebben ze ook negen kindjes in de hemel. Dank je wel Harold en Jolanda voor jullie vertrouwen en dat ik jullie prachtige gezin voor het oog compleet mocht maken met negen liefdevolle vlinders.
Lieve groet, Dasja

💛
Wil jij ook zo’n liefdevolle gezinsfoto laten maken met jullie kindje(s) als symbool erbij (vlinder, ster, bloem, hartje)? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Fotosessie door Das’ Knuss Fotografie

je Hart zo dichtbij…

maart 2019 | kindje(s) als symbool

Schaduwfoto Soesterduinen

Schaduwfoto Soesterduinen

Wauw, dit is nog eens een mooie blog om 2020 mee te beginnen. Dasja, kan jij ook een volwassen schaduw maken? Dit is een van de meest gestelde vragen. Dit kan zeker! Dank je wel Nico en Coby dat ik jullie liefdevolle familie mocht fotograferen, wat een prachtige...

Lees meer
Interview Schaduwfoto

Interview Schaduwfoto

Afgelopen zomer kwam Gwendolyn bij mij thuis, ze was bezig met een tof project en Schaduwfoto was uitgekozen om hier onderdeel van te zijn. Hoe gaaf! Bij dit interview heeft ze ook een aantal prachtige foto's gemaakt. Dit en nog veel meer kun je teruglezen en zien in...

Lees meer
Ons lieve mannetje

Ons lieve mannetje

Onze Julian was bijna 2 jaar oud, wat een heerlijk mannetje. Vrolijk, gezellig ondeugend en wat kon jij heerlijk spelen samen met je grote zus. Wat bracht jij een warmte in ons mooie gezin. Tot op een dag je in eens hoge koorts kreeg en je binnen korte tijd helemaal...

Lees meer

Pin It on Pinterest